2018. augusztus 23., csütörtök

Jól feltöltöttük az elemeinket! Elementáris volt :)


Négy nap alatt a tattwák körül

"Folyam istene, kérlek segíts engem
Vadon istene, fiaidnak szava kél
Tüzek istene, kérlek lobogj bennem
Szelek istene, utamon ma te kísérj"



A természeti népek egy nagy tett, egy neves esemény, egy fontos életszakasz vagy akár egy nagy változás, döntés előtt az őket körülvevő és fenntartó erőket hívják segítségül tánccal, zenével, rajzokkal, képekkel, füsttel, illatokkal, növényekkel, termésekkel.

Zenével, mert a zene nagyon különleges, érezzük a testünkben a ritmusát és dallamai áthatják az egész lényünket és mozgásra késztetnek, ami ébreszti, tisztítja a testet. A mozgással oldódnak a blokkok, feszültségek, elindul az energia áramlása, keringése, ami feldob, emelkedetté tesz. A zene közvetlenül a szívbe hatol (minta szándékosan kihagyná a racionális elmét:)) és megérinti a Lelket. Nem is kérdés, hogy a jó zenétől gondolkodás nélkül lelkesek leszünk:).

De mi is történt még velünk?!

Megszentelt és megtisztított a pajkos eső mielőtt a vidám, tarka szentélybe léptünk.


Formába rendeztük a föld terméseit kapcsolódva mindazzal, ami táplál és éltet. Majd kicsit eltemettük a szorongásainkat, félelmeinket.


Alkottunk képeket, hogy képesek legyünk, hogy képbe kerüljünk a belső dolgainkkal és a képzelet segítségével a képesség tettekké erősödjön. És hagytunk elúszni magunkból egy kis merevséget, megrekedtséget.



Követtük az ősök útját belső csendességbe merülve.

Dolgoztunk a tapintással, az érintéssel szeretettel és gondoskodással telve.

Néztük volna a tűz játékát, de e helyett egy mini szimbolikus tábortűz adott teret a meghitt, nagy családi tűzhelynek. Elégetve erőtlenségeinket.

A szélrózsa minden irányában kavarogtunk és hagytuk, hogy elvigye a hangosan pukkanó szél az érzelmi sérelmeinket :).

Dolgoztunk földdel, vízzel, tűzzel, levegővel, fél-elemmel és szer-elemmel.

Mert bennünk van Mindez: ami fönt, az lent; ami kint, az bent.
A Méru-hegy körül járja bennünk táncát a föld, a víz, a tűz, a levegő és a tér. A bolygók és a csillagok róják körkörös pályáikat. Tengerek és óceánok végtelenül hatalmasodnak. Folyók, tavak, örvények, áramlások, források behálózva fodrozódnak. A mélységben magma izzik belül, dühös vulkánok dúlnak. Bennünk tombol a vihar, az orkán és cirógat a lágy szellő. Az igaz jógi mind tudja és éli ezt.

Mindezek formálnak, gátolnak, segítenek, félelmeket ébresztenek, támogatnak és átalakítanak minket. Azon dolgoztunk, hogy felfedezzük, felébresszük magunkban őket és éljük meg támogató minőségüket valamint szelídítsük meg, integráljuk sötét-árnyék, tomboló, romboló erejüket.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése