2021. augusztus 17., kedd

Kreativitás és Áramlás

 Ilyen volt a nyári flow és önismereti jógatáborunk

 

Négy nap együttlét, női körben, megmerítkezve az együttérző figyelemben és saját történeteink megosztásában. 

Minden flow jóga és önismereti táborunk nagyon erős a fenti közösségi minőségben és ehhez az idén  a teremtés, alkotóképesség és a tiszta szándék erejének a témáit adtuk még hozzá.

A kreativitásunk ébresztéshez a jóga és az önkifejezés minden érzékszervre ható eszközeit igyekeztünk bevonni, hogy ki-ki habitusa és egyéni beállítottsága szerint megtalálhassa azt, amivel nagyon együtt tud rezdülni, mélyülni, emelkedni és betekintést nyerjen abba is, hogy hogy lehetnek akadályok, elfojtott tartalmak, elutasított területek.

Együtt hoztuk létre a Teret, azt a szent és áldott helyet, amelyben 4 napig együtt gyakoroltunk. Készítettünk egy csodás termés mandalát, amelyben megjelenítettük az Élet Virágát. Benne minden színnel, minden formával, minden alakzattal, minden rezgéssel, minden tapasztalással, minden látható és láthatatlan kapcsolódásával, mindennel, ami az Élet.


A mandala a 4 nap  folyamán végig élt, fejlődött, növekedett, változott. Burjánzott, sohasem állt meg, semmi nem maradt benne változatlan. Mindenki hozzátette a saját építőkövét, minden apró mozzanatnak helye, jelentősége volt. Megtapasztalhattuk, hogy munkánk másokkal is kölcsönhatásban van, hogy mások is hozzátesznek , elvesznek (ajaj:), hogy az Élet  egy nagy közös ALKOTÁS. Megfigyelhettünk viszonyulásunkat a változáshoz, átalakuláshoz, ragaszkodáshoz, a szépséggel és a harmóniával kapcsolatos megéléseinkhez vagy éppen a pusztulás, elmúlás, rombolás váratlan bekövetkezéséhez.


A flow jóga kreatív eszközeivel minden nap ébresztettük a test áramlatkeltő képességét, hogy a fizikai akadályokat, elakadásokat átjárhatóvá tegyünk. A test nyelvén megjelenítettük Shiva táncát, amely a tűz átalakító erején keresztül változást hoz, átalakít és a felszabadulás felé vezet Bennünket.

 

Kerestük majd megjelenítettük a matracon is a tiszta szándékunkat,  támogatást, erőt, türelmet és elfogadást kérve a megvalósuláshoz, de rábízva mindezt a Gondviselésre.

Kapcsolódtunk a természeti elemekkel, dolgoztunk a hangokkal,  rezgésekkel a termetes és manifesztáció vibrációjával.

A vizuális önkifejezésben egy csodás áramló női alakot festettünk meg ismerkedve az akrilfestékkel, a színek, formák segítségével megjelenítve a vásznon a saját belső világunkat. Ismerkedünk a hennával, ezzel a csodás, természetes testfestékkel. Tiszta szándékunkat megerősítve és ennek a tudatosságával feltöltve festettük meg azt, az új minőséget, amely meghatározó most az életutunkon.




A kreativitást, a spontaneitást, az életörömöt számos játékos gyakorlattal, kapcsolódással és sok-sok nevetéssel is megfűszereztük.



Teret, időt és táplálást kapott a bennünk élő, belső gyermek, miközben növekedett és erősödött az önmagért, az életéért teljes felelősséget vállaló felnőtt én részünk is.

Hiszem, hogy a legnagyobb teremtés, hogy megtaláljuk a helyünket ebben a világban, megértsük és megéljük a sorsunkat és az életfeladatunkat,  hogy létrehozzunk önmagunk legigazibb verzióját, ráeszmélünk valódi önmagunkra, igaz Önvalónkra.

Jó volt Veletek ismét, szívet-lelket feltöltő, őszinte kapcsolódásban. Szeretettel várlak Benneteket az őszi programjainkra!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése