2018. augusztus 7., kedd

A jóga oktató párja

Minden sikeres férfi mögött áll egy nagyszerű nő. És minden sikeres nő mögött áll egy nagyszerű férfi.
És persze, hogy mi a siker, és éppen a jógában mi is a siker, ez egy más kérdés... De annyi bizonyos, hogy minden elkötelezett jógini mellett egy erős, megértő és türelmes férfi áll.
Kapcsolódó kép

Aki elfogadja, hogy a jógaórák este vannak, éppen akkor, amikor ő hazaér a "csatából" és a ház kacér, kedves úrnője helyett, az üres lakás várja.
Hónapról- hónapra tapasztalja, hogy a hosszabb lélegzetvételű, tematikus tanfolyamok, a sok készülést igénylő workshopok és komolyabb képzések alkalmas időpontja pedig, mi más lenne, mint: a hétvége. A piros betűs Közös Idő.

Ő az, aki a legjobban tudja, hogy az ötletek, az ihletettség és az inspiráció egyáltalán nem követi a munkaidőt, de helyet és teret kér magának legtöbbször az együtt töltött ellazultság és felszabadultság közepette, a legváratlanabb pillanatokban. Ilyenkor a közös film néhány percre megáll, a papíron gyorsan sistergő ceruza hangja hallható és akkor már pontosan tudja, hogy a "Csak egy pillanat" megint hosszabb lesz, mint amit a pillanat természete indokolna.
Ő az, aki hű fegyverhordozóként a jóga kellékeket rendezvényről- rendezvényre logisztikázza, miközben a hobbiként magára szedett fotós tudása és igényes fotós cuccai újra és újra értelmet nyernek és meghitt, szép jógás pillanatokat rögzítenek. Megint.

Ő az, aki sok-sok új ötlet vagy oktatás-módszertani felvetés, próba, előtesztelés "kísérleti egere".  Aki sok-sok kérdést, kétséget, bizonytalanságot, probléma felvetést véleményez pszichológiai, menedzseri, műszaki, logisztikai, akusztikai, statikai, időbeosztási, időjárási és még ki tudja hányféle szempont alapján....
És amikor egy- egy nagyobb munkával túlvállalva, túlterhelve magad szabadkozol, hogy "soha többet... nem, nem most már nem lesz ilyen projekt ", csak egy szemöldök emeléssel reagál, amikor bejelented az újabb nagyszerű ötleted....

Ő az, aki melletted áll, amikor nincs ihleted és elkeseredett vagy. Ő hozza a takarót,  amikor kimerült vagy. Ő az aki, ismeri a szüntelenül lobogó belső tüzedet és hűtő borogatást hoz vagy tudja, hogy már megint nem ittál eleget.

Bár te vagy a jógaoktató mégis sokszor oly bölcsességgel, oly türelemmel és oly példaértékű hozzáállással közelít az élet dolgaihoz, hogy lenyűgöz a tudása vagy sok-sok évnyi tanulmányodra gondolva, egyszerűen kevésnek érzed magad.
Ő az, aki a vega párja mellett jóízűen, lelkiismeret furdalás nélkül elszopogat egy sült oldalast. És persze leginkább vacsora közben ontja az okos szavakat.:) Bölcsességeit otthon a  "Kolbászos Buddha" szútra összegzi, az időtlen, idétlen családi szállóige-gyűjtemény :)))
Legyen ez a blogbejegyzés most egy mély meghajlás és köszönet a Párom és minden jóga oktató párja előtt. Hiszen időnként az az érzésem, hogy a jóga oktató párja a legnagyobb jógi.
Nekünk magunknak és minden párnak azt kívánom, hogy legyen elég erőnk és bölcsességünk ahhoz, hogy kölcsönösen tudjunk egymás mögött, de leginkább egymás mellett állni.

És legyen így a mondás: Minden sikeres ember mellett, egy nagyszerű Ember áll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése