2019. július 24., szerda

Istennők pillantása

Gondolatok a Bennünk élő Istennők vinyasa flow jógatáborról

Csodás önismereti témával készültünk az idén is Wollaston Erika jógaoktató-társnőmmel a vinyasa flow táborra.
Az inspiráció számos zenei, képzőművészeti, filozófiai és mitológiai alkotásból valamit sok-sok, saját önismereti munkából táplálkozott és teljesedett ki.

A női szerepekbe és életfeladatokba a görög és a hindu istennők és az általuk képviselt minőségek segítségével pillantottunk bele.
A házi tűzhely őrzőjeként (Hesztia) Mind hozzájárultunk a gyakorlótér hangulatának kialakításához. Ki-ki a saját nőiességének legjavából, esszenciájából adott a közös oltárképhez.



A tábort a lánygyermek (Kóré, Perszephóné) archetípussal indítottuk, aki által a nyitottságot, rugalmasságot, a világra való rácsodálkozás képességét ébreszthetjük, táplálhatjuk magunkban. Perszerhóné  segítségével bizalmas kapcsolatot ápolhatunk a bennük lévő belső gyermekkel, játékossággal, vidámsággal és emlékezzünk arra, hogy nem kell mindig komolyan venni magunkat:)

Kihívások közepette leltünk magunkban a harcos, hősnő és stratéga alakjaira (Artemisz, Athéné, Káli és Durga), aki az igazság érdekében, felvértezi magát és harcba indul. Célját szem előtt tartva kiáll önmagáért és védi a kisebbet, gyengébbet. Ismeri saját értékeit, tudatában van erejének, bízik önnön elixírjében.


Kerestük a kapcsolatot,  kapcsolódást az Istennők legfőbb kapcsolatain keresztül: a házastárssal, az elköteleződött nővel (Héra, Parvati, Radhe, Sita); gyermekével együtt, az ŐSANYA-val (Déméter, Parvati); nőtársaikkal, a nagy Nővérrel (Artemisz), a bölcsességet szeretővel, a férfi igaz Társával (Athéné), a másik világban és tudatalattiban járatossal (Perszephóné); a szenvedélyben, a szerelemben kiteljesedettel (Aphrodité); az önmagába merülővel, a meditatív papnővel (Hesztia).



A belső képeket formába öntöttük,  megalkudtok a bennünk élő Nő-t valamint bejártuk megpróbáltatásait és felemelkedésének útját.

Tápláltuk magunkban a gondoskodó nőt, tápláló anyát ((Déméter, Parvati), belső gazdagságot (Laksmi) és belső szépséget (Saraswati) öngondoskodással,  önmagunkkal való mély kapcsolaton és önelfogadásán keresztül (Hesztia).


Bölcs Asszonyként, aki érti és éli az életet védőhálót szőttük dédelgetett álmoknak, bimbózó céloknak, tiszta érzéseknek.



Végül egy szenvedélyes, a flow élményt elmélyítő gyakorlással zártunk a kreatív, teremtő, alkimista istennő Aphrodité (és Rati) minőségé előtt tisztelegve.


Minden istennői minőségnek vannak kiteljesedett és felemelő aspektusai és minden minőségnek vannak árnyék oldalai és lehetnek szerepbe merevedési gondjai.

Számomra felemelő volt egy nyitott, elfogadó, őszinte körben; női energiák között érezni, létezni, beszélgetni, megosztani. Ennyi fantasztikus női karaktert megismerni és csodálattal adózni a női aspektus gazdagsága előtt. Megható és megérintő volt női sorsokat, élettörténeteket kibontakozni, tartalmas életutakat megismerni.

A téma hatalmas és a tábor pár napja csak ízelítőül szolgált a további belső utazáshoz. További jó kutatást, mélyülést benned lakozó Istennők világába! <3



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése