2020. július 14., kedd

Fly&chill Aerial jóga tábor 2020

Kapcsolat a gyermeki énünkkel 


A hintában repül a vidámság és a jókedv. Előre és hátra lengedez. A mászókán lógva, kapaszkodva próbára tetted az erődet, legyőzve a gravitációt. A kötélen húzódzkodva és pörögve élvezted, hogy forog körülötted a világ. Emlékszel még?


A gyermek énünk most is bennünk lakik, most is ott vár, hogy valaki törődjön vele. Játékra hív, könnyedségre, felfedezésre.
Az idei Fly&Chill jógatáborban a bennünk élő gyermeki énünkkel ápoltuk a kapcsolatot. A hammockba beleülve,  hintázva, kapaszkodva, egyensúlyozva a játékos tanulás, az újdonság izgalma, a gyermeki kíváncsiság érzései azonnal felébredtek.


Az aerial jóga gyakorlataihoz nem kell légi akrobatának lenned, a táborban sokan most találkoztak először vagy esetleg hosszú idő után másodjára az aerial hintával. A gyakorlatokat úgy állítom össze, hogy minden szinten (kezdőknek és középhaladónak) is izgalmas, élmény teli és kihívásokkal tarkított legyen a gyakorlás.


A tábor keretei lehetőséget nyújtanak arra, hogy megtapasztalhasd az aerial jóga két arcát a a yang és a yin oldalát, a repülést (fly) és a tápláló, mélyülő (chill) aspektusát.
 

Esténként játékos, önismereti gyakorlatokkal is mélyítettük a kapcsolatot a bennünk élő gyermekkel, felidézve a gyerekkori álmainkat és kedvenc játékainkat.

Az aerial jógában az egyik legkülönlegesebb élmény a relaxáció. Az anyag körülvesz, körül ölel, mintha egy tápláló anyaméhben lennénk miközben könnyen lebegve, elringat. Egyszerre tapasztalhatod meg a könnyedséget és felszabadultságot és azt, hogy meg vagy tartva, gondoskodnak rólad.



A bennünk élő gyermek a személyiségünk szerves része, akár tudatában vagyunk, akár nem. A gyermekkori tapasztalataink és élmény lenyomataink most is befolyásolnak bennünket, hatással vannak jelenlegi életünkre. Gyökérmintázataink, alap attitűdjeink mozgatói a legtöbbször éppen gyermekkorból eredeztethetők. Ezek feltárása, megismerése, átkeretezése, kitisztítása az önismereti út kihagyhatatlan lépése. Az idei Fly&Chill táborban ebben tettünk egy lépést előre. Várlak Benneteket jövőre is!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése