2020. július 22., szerda

Légy önmagad legigazibb verziója!

Elég bátor vagy ahhoz, hogy szabad légy? Vinyasa flow jógatábor 2020. július 16-20.


Mi neked a szabadság? Mikor érzed magad szabadnak? Téged mi akadályoz abban, hogy szabad légy? Az idei tematikus jógatáborunkban ezekre a kérdésekre kerestük a választ önmagunkat vizsgálva. Ezek az elvonulások mindig nagyon izgalmasak, hiszen a megszokott jógaórák keretéhez képest rendhagyó és különleges gyakorlásokkal igyekszünk a mélyére ásni az adott témának.


A jógatáborban nagyon szerteágazó módon, minden embertípus számára, a legkülönbözőbb képességek és egyéni beállítottságok figyelembevételével igyekszünk a részvevők szívéhez, lelkéhez elérni.

A nyitókörben egy páros gyakorlatban kutattuk a saját belső akadályainkat, ahol mintegy párbeszédet folytatva magunkkal a saját magyarázataink és magyarázkodásaink mögé nézhettünk.

A folytatásban a színek és a formák segítségével ki-ki a saját maga súlyos és nehéz terhét festhette meg, jeleníthette meg.  Számos nagyon kifejező alkotás született, de ennek a munkának a legfontosabb része a felismerés, a tudatosítás volt. A nehézségeken túl a másik pólust is elkészítettük, azoknak a minőségeknek is formát adva, amelyeket meg szeretnénk tanulni, az életünk részévé szeretnénk tenni, hogy harmonikusabbá tegyünk a mindennapjainkat.


Az elkészült alkotásokat már az első jógaórán felhasználtuk. A különleges, kreatív flow órán, a nehézségeinkkel, a "súlyos" terhekkel azaz a megfestett kövekkel együtt jógáztunk. Végig velünk voltak, tartottuk, cipeltük őket, hogy egészen átérezzük a súlyukat, hogy eljussunk oda, hogy valóban meg akarunk szabadulni, tőlük és le akarjuk tenni őket.


Este tovább folyattuk a programot és ki-ki megfogalmazta, hogy számára mit jelent a szabadság. Egy kis videóban a világ számos tájáról, a legkülönfélébb foglakozású, státuszú emberek is bejelentkeztek és elmesélték, nekik, náluk az ő országukban mi a szabadság.


A második napon tisztító gyakorlatokkal indult a reggel és a délelőtt. A test tisztásán túl, az energetikai blokkokat, feszültségeket is oldottuk ízületi és mirigy tisztító gyakorlatokkal. Hangsúlyt fektettünk a stresszoldásra valamint érzelmi, mentális feszültségek oldására is.


Célunk az volt, hogy megtisztuljunk a felgyülemlett, düh, harag, szégyen, bűntudat súlya alól és eljussunk oda, hogy képesek legyünk megbocsájtani, azoknak akik vétkeztek ellenünk, képesek legyünk arra, hogy azok bocsánatát kérjük, akiket megbántottunk és végső soron képesek legyünk megbocsájtani önmagunknak is.




A délutáni gyakorlás és az esti önismereti munka a spirál szimbólum jegyében zajlott. A spirál dinamikáját, mozgását követve ébresztettük a test belső örvényeit, áramlatait. Este a megújulás, a transzformáció, a lélek útját jártuk be a körkörös, folytonos, mélyülő spirálforma segítségével. A spirálban önmagunk mélységébe, belső központjába, meg nem nyilvánult vagy sötét, árnyékrészeibe is eljutottunk. Fényt, átalakulást víve a sötétségbe. Tudást a tudatlanságba. A hamisságból az Igazságba. A halálból az Életbe.






A sok-sok újratervezés után :) az Égiek csodás áldásukat adták erre a belső munkára. És egy csodás szivárványt küldtek nekünk. 

Az elemek életre keltek. Esett az eső,  sütött a nap, a szél játszott a fák leveleivel, a domboldal zöldben pompázott.
A harmadik napon a szabadság és az önmagunk felszabadításának jegyében feszegettük a határokat.
Délelőtt kint gyakoroltunk a szabad ég alatt. Izomlazítássokkal, légzőgyakorlatokkal, fascia lazítással. Délután pedig még a jógamatracot is félre tettük!!! A nélkül gyakoroltunk! Ekkor már a jóga matrac kereteihez sem ragaszkodunk és engedünk magunkat szabadon, őszintén, örömmel mozogni. Bátor szívvel. A lélek mélyéből, igaz módon kifejeződni.


A záró napon a Kapcsolódás, a Szerető kedvesség és az Összetartozás jegyében gyakoroltunk. Kiterjesztve a szeretetet és az együttérzést a szűkebb és tágabb környezetünkre, minden élőlényre.
Szívünk legmélyéről, szent érintésekkel engedtük útjára egymást!


Útravalóul ki-ki magával vitte azokat az építő köveket, amelyek szépítik, emelik, teljesebbé teszik az életünket és útközben hazafelé megszabadultunk a lehúzó és súlyos kövektől.


Felemelő és csodálatos volt Veletek! Egy év múlva újra találkozunk! 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése